martes, 30 de noviembre de 2010

Top 7 things I learned by doing Vegan MoFo/ Las 7 cosas que aprendí al participar en Vegan MoFo

English:
1. I have a rather short attention span.
2. What IS tempeh? 
3. I suffer from a serious lack of pretty serving platters. 
4. I don’t have nearly as many good cookbooks as I thought I did. In fact, I have... two.
5. This takes time to plan, time to execute, time to document and time to upload! HUGE production, Vegan MoFo.
6. Really cool people are doing this.

And finally...
7. Now I want every month to be November!   


Thank you, everybody, and hope to be reading you soon!


Y en español: 

1. Tengo un poder de concentración minúsculo.
2. ¿QUÉ es el tempe?
3. Padezco una seria escasez de platos para servir bonitos.
4. No tengo ni la mitad de los (buenos) libros de cocina que creía tener. Es más, tengo... dos.
5. ¡Esto toma tiempo de planeación, ejecución, documentación y "blogeo"! Qué MEGA producción, el Vegan MoFo.
6. Es gente muy chida/chévere/padre la que hace esto.

Y finalmente...
7. ¡Ya quiero que todos los meses sean noviembre!   

¡Gracias a todos, y espero que nos leamos pronto!

Vegan MoFo 2010: Ensalada de huevo sin huevo

Dejé lo mejor para el final. Esta receta, del libro (¿lo tengo que decir?) Vegan World Fusion Cuisine, es mi favorita del libro. Cada que la llevo a alguna fiesta, es un éxito inmediato y siempre provoca la misma respuesta: "No sé qué sea, ¡pero está delicioso!" La hago con ocara (pulpa de soya) en lugar de tofu, y he descubierto que me gusta con el doble de mayonesa vegana (viene una receta en el libro) y vinagre.


Y lo que sobre es un delicioso tentempié, en una rebanada de pan:


¡Que lo disfruten!

Vegan MoFo 2010: Amaya's Egoless Egg-Free Salad

I've saved the best to last. This recipe, from (do I even have to say it?) Vegan World Fusion Cuisine, is my all-time favorite from this book. Whenever I bring this dish to parties, it is an immediate success, and always elicits the same response: "I don't know what it is, but it's delicious!" I use okara (soy pulp) instead of tofu, and find that I like it better with twice as much veggie mayonnaise (recipe in this book, too) and vinegar.




And whatever is left over makes a good snack, on toast:



Enjoy!