sábado, 20 de noviembre de 2010

Vegan MoFo 2010: Curry de vegetales con tortitas de garbanzo



De Comida deliciosa sin gluten, trigo ni lácteos por Nicola Graimes (2007 Parragon Books Ltd.)

Uff, la receta más cansada de todas, hasta ahorita. Con una lista larguérrima de ingredientes, en un orden raro que me perdía a cada rato. No estoy acostumbrada a pesar las cosas (muchos de los ingredientes venían en gramos, en vez de en tazas), así que me tardé el doble en calcular cuánto se necesitaba. Pero tengo que aprender, y afortunadamente tengo una báscula que funcionó bien, la pobrecita. Además, me tardé una eternidad en prepararlo todo. 


Las tortitas salieron con todo tipo de consistencias, conforme se iba espesando la masa, y como de verdad no me encantan las cosas fritas, estoy pensando seriamente en tirarlas y agregarle a la receta unos viles y silvestres garbanzos cocidos (que están ya listos en el refri, gracias). 


Vegan MoFo 2010: Vegetable Curry with Chickpea Patties




From the Spanish-language edition of The Gluten Wheat and Dairy Free Cookbook (2004, Parragon), by Nicola Graimes.

Wow, the most exhausting one, so far. Very long list of ingredients, in a weird order that kept losing me. I’m not used to weighing things (many ingredients were in grams instead of cups), so it took longer to calculate how much was needed of everything. But I have to learn, and luckily I have a scale, which was in working order, poor thing.




The patties came out with all sorts of different consistencies, as the batter thickened, and I really do not love fried things, so I’m seriously considering chucking them and just adding plain old chickpeas (which are sitting in my fridge, thank you very much). 




But after all this whining, I have to say the colors are the most divine thing, so I am very happy.
One more close up!